Shine like Diana, Sofia & Bogdan

Pe Diana si Bogdan, parintii Sofiei ii cunosc de o vreme, pot spune ca suntem ca si prieteni. Pentru mine sunt doi oameni cu sufletul cald, oameni deschisi si zambitori, se potrivesc impreuna. Ceea ce nu am stiut a fost ca “meseria” de parinte avea sa ii completeze si mai mult. Poate o sa spuneti ca orice om devenit parinte e normal sa se priceapa sa fie parinte. Perfect de acord, e normal! Si totusi ce e asa deosebit?
La ei am observat cum au stiut sa imbine viata lor de dinainte, cu viata lor de dupa nasterea Sofiei, si cu asta se descurca admirabil. Au stiut (sau au invatat) cum sa ramana aceeasi oameni zambitori, pozitivi, detasati si in acelasi timp sa acorde toata atentia micutei lor, sa o protejeze, sa o dragaleasca si sa o plaseze in centrul universului lor. Asta nu vad sa se intample atat de des, pentru ca multi parinti renunta la tot ce inseamna ei si absolut toata energia lor e investita in copil, iar in final toate actiunile astea nu aduc nimic benefic nici in viata copilului, nici in viata parintilor. Acum ca v-am povestit si micuta pilda pe care am avut sa o iau si de la ei, caci asa imi place mie sa raman cu ceva dupa fiecare eveniment filmat, dupa fiecare experienta pe care am avut-o cu oamenii, am sa povestesc in cateva randuri si cum a fost in ziua botezului Sofiei, chiar daca a facut-o si Mihnea cu ceva timp in urma.
S-a simtit fericire. In toata casa a fost forfota, dar o forfota pozitiva, ca intr-un film bun in care toata familia alearga prin casa pentru a-si pregati bagajele si a fi gata sa plece in vacanta la timp. Numai ca la ei toata lumea trebuia sa fie gata la ora stabilita, atunci cand Sofia urma sa fie botezata. De la bunici, la parinti, la nasi, la unchi si matusi, prieteni si apropiati toti au fost prezenti in fata bisericii atunci cand preotul din usa, cu un semn discret, le-a spus ca pot intra inauntru. In timp ce Sofia era botezata, pe chipurile celor prezenti in sala se citeau expresii, pe care nu trebuie sa le descriu pentru ca le-am asezat frumos in clipul de botez al Sofiei. Am ales ca melodia si evident si numele clipului sa se numeasca “Shine” pentru ca imaginile pe care le-am filmat si senzatia pe care am avut-o la sarbatoarea lor, m-au facut sa ii simt pe ei ca familie ca si cum impreuna ar straluci, ar fi desavarsiti, nu le-ar lipsi nimic. Cred ca cele trei minute si ceva din clipul de botez se pricep sa descrie mai bine tot ceea ce am scris eu mai sus. :)

Leave a comment