Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r54347foto/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r54347foto/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2734

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/r54347foto/public_html/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 168
Sfaturi pentru nuntă Cununie Civila Religioasa Machiaj - Pif Media

Sfaturi pentru nuntă

sfaturi pentru nunta mire si mireasa in masina

După ce am participat ca fotograf și cameraman la atâtea și atâtea nunți, ne-am gândit că ar fi util să împărtășim cu voi câteva idei care ar putea ajuta la o mai buna organizare în ziua celei mai frumoase petreceri din viața ta.

CUNUNIA CIVILĂ

Cununia civila

Gândește-te bine pentru ziua și orele la care iți stabilești cununia civila. Dacă suntem în plin sezon de nunți, zilele de vineri și sâmbătă sunt destul de aglomerate la starea civilă. Totuși dacă optezi pentru una din aceste zile încearcă să îți rezervi o oră la început de program sau la final de program. În cazul în care vrei să fii ultimul programat pentru a spune DA!, ia în calcul faptul că s-ar putea să existe întârzieri față de ora stabilită pentru ca vor fi adunate toate decalajele celorlalte cununii din timpul zilei. Avantajul e că la finalul programului incinta stărilor civile nu mai e așa de aglomerată și nu mai e agitația din timpul zilei. Deși nu e o idee prea grozavă, dacă îți programezi cununia civilă în aceeași zi cu nunta, ține cont și încearcă să te programezi cât mai de dimineață pentru a-ți rămâne timp pentru machiaj, coafură, pregătiri, portrete de familie, sesiunea din ziua nunții și ajungerea la ora stabilită pentru cununia religioasă. În ultimul timp multe oficii de stare civilă nu mai lucrează sâmbăta sau dacă lucrează au program scurt. În plin sezon de nunți, lunea, marțea, miercurea și joia sunt zilele în care, cu puțin noroc, găsești loc liber la aproape orice oră vrei. Ai avantajul că nu mai sunt zeci de persoane care așteaptă la rând și te poți desfășura în voie. Ține cont și de vremea de afară și urmărește prognoza meteo.


PREGĂTIRILE DIN ZIUA NUNȚII

Pregătirile din ziua nunțiiÎnainte de ziua nuntii ia-ți puțin timp și gândește-te la aceste aspecte: unde te vei pregăti, cât de luminos va fi locul, cât de modern și minimalist, câte persoane vor mai fi acolo? Depinde ce îți dorești: o cameră plină de oameni, hărmalaie și zarvă sau să fii înconjurat doar de câțiva prieteni buni, familie și să te pregătești relaxată în liniște. Încearcă să aranjezi puțin lucrurile și să fie ordine. E neplăcut să fie haine aruncate peste tot, cutii sau orice alte lucruri alandala care ar limita fotograful și videograful în cadrele captate. În definitiv o încăpere care e dată cu susul în jos nu arată deloc bine. Un spațiu aranjat și aerisit îți asigură o altfel de energie de care ai nevoie cu siguranță în ziua nunții.


MACHIAJ ȘI COAFURĂ

Machiaj și coafurăDe preferat să iți programezi make-up-ul și hair stilistul în locația în care te vei îmbrăca. Vei scăpa de alergătura dintre saloane, de agitație și vei câștiga timp. Întreabă artiștii cât durează fiecare proces, machiajul și coafatul. La timpul adunat, adaugă încă 30 de minute pentru mai multă siguranță. Filmarea de la aceste momente ajuta videograful să ilustreze cât mai bine ziua celei mai frumoase petreceri din viața ta; la fel și în cazul fotografiei. De preferat ca ambele procese să se desfășoare într-o camera cât mai încăpătoare și luminoasă, deloc încărcată. Spațiul și lumina vor fi în avantajul fotografului și al videografului; vor putea surprinde cadre curate și creative. Fie că machiajul și părul le vei face acasă sau la salon, informează artiștii încă de la bun început despre prezența fotografului și a videografului; e bine ca lucrurile să fie clare din timp – unii artiști nu sunt de acord cu prezența celor doi în timp ce ei lucrează.


CUNUNIA RELIGIOASĂ ÎN BISERICĂ

Cununia religioasă în bisericăÎnainte să iți rezervi biserica află de la preoți dacă permit sau nu folosirea blițurilor (în cazul în care biserica nu e suficient de luminoasă), dacă permit înregistrarea sunetului cu device-uri externe și dacă acestea pot fi așezate pe masa din fața mirilor sau dacă permit să le fie atașate lavaliere pentru a putea înregistra un sunet superior calitativ. Aproximează câți prieteni îți vor fi alături la slujba religioasă și fii sigur ca aceștia vor avea loc pe scaune sau în picioare. Asigură-te că biserica nu este perindată de cerșetori sau oameni ai străzii. Poți avea surpriza ca la ieșire să te împiedici de o găleată plină cu apă în care “conform tradiției” ar trebui să arunci câteva bancnote sau să fii asaltat la propriu de aceștia, cerându-ți cu insistență bani. Încearcă să eviți aceste situații, nu credem că ți-ai dori să iți strice cadrele de la nuntă.


CUNUNIA RELIGIOASĂ ÎN AER LIBER

Cununia religioasă în aer liberAcordă o atenție sporită prognozei meteo și întotdeauna ia-ți în calcul o variantă de interior pentru back-up. Vremea e schimbătoare și nu poți să știi când îți poate produce o surpriză. Ține cont că timpul perfect pentru fotografie și filmare e cu 3-4 ore înainte ca soarele să apună. Evită să îți organizezi cununia religioasă în jurul prânzului; din cauza luminii puternice, toate umbrele sunt dure și asta va afecta calitatea fotografiilor și filmărilor. În același timp poți avea parte de o zi cu multe grade în termometre și asta va face dificil să rezișți pe tot parcursul slujbei. Încearcă să aranjezi simetric scaunele pe care vor lua loc invitații, câte rânduri și scaune sunt pe partea din dreaptă, atâtea să fie și pe partea din stânga. Evită contrastele – dacă o parte din invitați sunt în soare și cealaltă parte ar trebui să fie tot în soare, sau în umbră. La fel și în cazul mirelui și a miresei. Pentru a vă feri de căldură, evită să folosești umbrele mari comerciale, inscripționate cu diverse branduri. Îți vor strica tot decorul și implicit cadrele fotografului și al cameramanului.


PORTRETE DE FAMILIE; FOTOGRAFII DE GRUP

portrete de familie fotografii de grup la nuntaAcordă puțină atenție celor dragi și încearcă să iți găseșți timp necesar pentru a te fotografia împreună cu ei. Chiar dacă sună protocolar, fotografiile alături de familie și prieteni sunt amintiri importante. Momentele oportune pentru a face fotografiile sunt înainte de plecarea la biserică și după terminarea slujbei religioase. Ideea de a te fotografia cu invitații în timpul petrecerii la mese, nu e tocmai inspirată. Pe mese există farfurii cu mâncare, scrumiere și alte lucruri deranjante, iar în background pot apărea alte persoane, personalul de servire, etc. În cazul în care iți doreșți portrete alături de invitați, aranjează-ți în recepție un loc special unde te poți fotografia alături de ei. Pune acolo și câteva accesorii care te reprezintă alături de care vă puteți fotografia și totul va deveni mai distractiv, iar amintirile vor fi mai speciale. Dacă vrei să te inspiri poți căuta pe google după cuvintele: photo corner nuntă.


CADRELE CU VOI DOI

cadrele cu voi doiCalculează-ți timpul în așa fel încât să ai la dispoziție o ora și jumătate pentru portrete creative cu voi doi. Fotograful și cameramanul de la nunta voastră ar trebui să vă dea sfaturi și opțiuni în funcție de preferințele voastre. În tot cazul, nu uita să iei în considerare că e nevoie de răbdare, stăruință și în unele cazuri spirit de aventură. Pe lângă sesiunea foto pe care o realizați cu fotograful ar trebui să țineți cont că e benefic ca și videograful de la nunta voastră să aibă alocat din tot acest timp jumătate de ora în care să surprindă cadre cu voi doi. Îl vor ajuta enorm în realizarea montajului de nuntă. Încearcă să nu iei cu tine foarte multe persoane pentru că lucrurile se vor complica.


ACORDĂ ATENTIE FOTOGRAFULUI ȘI CAMERAMANULUI

ACORDĂ ATENTIE FOTOGRAFULUI ȘI CAMERAMANULUIFotograful și cameramanul de la nunta ta ar trebui să fie tratați ca orice alt invitat. Între voi se creează o relație specială și de ei depind amintirile voastre. Pentru că vrei să iți surprindă cât mai multe momente frumoase din timpul petrecerii, așează-i în salonul unde se desfășoară recepția, nu în alte anexe. Așa vor vedea tot ce se întâmplă și vor putea surprinde momentele inedite, pe care altfel nici nu le-ar observa. Asigură-te că au acces la priză și un spațiu destul de ferit unde să își poată ține aparatura cu care iți filmează și fotografiază nunta. Mâncarea înseamnă energie, poftă de viață și putere de muncă. Tu la nunta ta vei fi o persoană energică, vei dansa și vei simți din plin petrecerea. Pentru asta ai nevoie de un fotograf și un cameraman energic, așadar fii sigur că și ei au fost serviți cu mâncare (în loc să mănânce un croissant sau un sandwich rece, departe de privirile invitaților) asemenea tuturor celor prezenți la nuntă.


RECEPȚIA LA SALON

RECEPȚIA LA SALONCaută să alegi un salon open space, fără stâlpi pe mijloc sau în centrul spațiului de dans. Încearcă să nu înghesui mesele invitaților și aranjează totul încât să fie aerisit. Evită oglinzile mari amplasate pe pereții salonului, care vor reflecta lumina și vor încurca evident fotograful și videograful. Decorează totul cu bun gust și discută cu managerul salonului posibilitatea de a evita lăsarea sticlelor cu băuturi (de diverse culori și mărimi) pe meselor invitaților. Așa totul va arăta mai minimalist și curat. Ocupă-te de lumina ambientală care va lumina spațiul de dans. Spoturile de lumini proiectate (roșu, violet, portocaliu, bleu; evită albastrul, verdele și laserele), candele cu lumânări, luminile arhitecturale, movie head-urile vor permite fotografului și carmeramanului să capteze imagini ambientale creative, iar petrecerea ta va avea o pată de culoare în plus. Din moment ce ambientul va fi plăcut și invitații se vor distra pe măsură. Discută cu cei care îți furnizează luminile și asigură-te că nu sunt de calitate îndoielnică, pentru că pot afecta calitatea filmărilor.


RECEPȚIA LA CORT

RECEPȚIA LA CORTCorturile sunt pe placul fotografilor pentru că pânzele albe reacționează bine cu blitz-urile. În general corturile oferă spații generoase, așa că gândește-te cum vei aranja mesele astfel încât să nu rămână zone mari nefolosite. Din moment ce beneficiezi de spațiu poți lua în calcul aranjarea unui colț pentru portrete de grup. Majoritatea corturilor beneficiază de spațiu verde în jurul lui, așa că în funcție de vreme gândește-te la amplasarea afară a unor mese de cocktail și a unui open bar. Candelabrele impunătoare oferă o altă perspectivă fotografiilor și filmărilor. Pentru a face atmosfera și mai frumoasă poți agăța de pânzele tavanului felinare (abajururi rotunde) de culori diferite, iar pe mese să așezi mai multe lumânări. Ținând cont de spațiul generos, o scenă cu schele de lumini pe care va face spectacol band-ul care îți va cânta la nuntă, va transforma petrecerea ta într-una de neuitat.


BUCURĂ-TE DE NEPREVĂZUT

bucura-te de neprevazut in ziua nuntii mireasa in oglindaNu uita că în ziua nunții se pot întâmpla multe lucruri care să nu fie pe placul tău. Să întârzii la biserică, make-up-ul să nu ajungă la ora stabilită, băiatul cu florile să nu fie gata la timp, fermoarul rochiei să se blocheze, să plouă, să se întârzie la slujba religioasă sau să existe un decalaj și să fii nevoită să aștepți în față bisericii. Sunt doar câteva exemple de neprevăzut care ar putea să apară în ziua nunții tale, dar nu uita că poți să te bucuri de întâmplări în loc să devii nervoasă și agitată. Nervii și agitația nu aduc nimic bun și îți pot strica starea din ziua pentru care te-ai pregătit atâta timp, iar tu vrei să fii o mireasă pozitivă și zâmbitoare. Nu-i așa ?


LASĂ UN COMENTARIU